Nyhedsblog d. 15/3 2018 (61188)

Se, hvergang Julehjertemuseet åbnede, dengang det var i drift, stillede jeg hvert år med helt nye dekorationer, møbler og kunsthåndværk. Det hober sig naturligvis op med tiden med gode ting og sager, der er brugte, men som ikke fejler noget og ser helt nye ud, og derfor er for gode til at smide ud. Når vi åbner museet igen et nyt sted engang, fremstiller jeg nye dekorationer igen, som tilpasses det pågældende sted.

 

Men hvad gør vi så med de brugte genstande og materialer? 

 

 Jeg har altid gået ind for genbrug, og brugte ting kan ikke sælges på museet eller herfra siden som værende nye. Derfor, og fordi jeg ved egen hjælp, et par selvdesignede hælproteser og ved hjælp af krykker og en rygsækklapstol, er kommet på benene igen, har jeg selv booket en stand lørdag, den 24. marts på markedet på Travbanen i Charlottenlund.

 

Her bliver det muligt at købe brugte dekorationsmaterialer, enten i rå form, eller tilvirkede til "nye produkter" og til en yderst rimelig penge.

 

 

Alt, hvad der har hængt på miniaturejulettræerne i museets åbningstid er med, så hvis du har forelsket dig i noget på et ugebladsfoto derfra, er det nu, du har muligheden for at gøre en god handel. Alle mine miniatureting fra Design by Lisbet Lark, scala 1: 12 flagguirlander, kuglepenne, engle, minifugle på klemmer, minikræmmerhuse, heksehatte, de sidste skovafebabydekorationer og mine unikke håndklippede hekselysposer fra TIVOLI, nissekoste, og andet, der har været brugt til dekorationer, enten på mine udstillinger på Julehjertemuseet , i Kulturhulen eller på min kunsthåndværks - og kunstudstilling i TIVOLI i København i okt- nov 2017, krydret med et par af mine private brugte egendele, er med på markedet.

 

I praksis lige nu, så ligger mit papirværksted og mit hjemmeværksted, Miniatureværkstedet , kun 1 meter fra hinanden. Det har gjort det muligt for mig at kombinere rester og genbrugsmaterialer fra begge værksteder og hhv. fra Julehjertemuseet og min udstilling i TIVOLI til at fremstille nye unikke produkter, såsom eksempelvis pakkekalendere, til en rimelig penge. Denne begrænsede og unikke produktion kommer med på markedet i Lunden dlørdsag d. 24.marts.

 

Til trods for 4 måneders immobilitet og sygdom på grund af deformiteter i mine fødder og kulden i den lille butik i TIVOLI, har jeg haft et par dekorationsopgaver i løbet af vinteren, som du har kunnet følge med i på min INSTAGRAM- profil, @larklisbet. Det betyder, at du også på markedet kan finde brugte men hele og uskadte dekorationseffekter til dine forårsfester, festartikler, f.eks bordpynt, uopblæste balloner, bordløbere til konfirmation, bryllup, sølvbryllup og fødselsdage til en yderst rimelig penge, uden at man kan se på produkterne, at de har ligget på et andet festbord tidligere. 

 

Det eneste, der IKKE er med på markedet, er mine kunstværker. Jeg har ingen kunstudstillinger i Danmark i år, da jeg desværre ikke har fået kunst antaget på udstillinger her i DK i 2018. Min arbejdskalender er derfor fuldt booket op hele året igennem med istandsættelser, indretning og kunstneriske dekorationer af et par små lejligheder i Københavnsområdet, bl. a. væg- og loftmalerier samt stuk- arbejder. Men besøger du www.gallerioctopusart.dk, kan du se, at jeg  rent kunstnetrisk lever et dobbeltliv på flere planer, for min fondsstøttede udstillingsaktivitet i udlandet, er bestemt ikke gået i stå, selvom jeg ikke selv kan komme ud til dem og selv være en del af alle de sjove events, der følger med en deltagelse på en international censureret kunstudstilling.

 

Det er selvfølgelig trist, jeg ikke har nogen kunstudstillinger i DK i år. Men blind høne finder også et korn, så når man som jeg er blevet "grounded" i København p. gr. a sit helbred i endnu 8 1/2 år, er international kunstner, der ikke kan tåle at flyve i de næste mange år,  så må man jo omlægge sit liv , så der bliver tid til at pleje kroppen og  tid til at kommme sig og tid til diverse lægebehandlinger, samt den fleksibilitet, man har brug for i hverdagen, for at kunne få sit liv til at hænge sammen.... ..- også midlertidigt finde på noget andet sjovt at lave indenfor de rammer, muligheder og vilkår, man nu engang har, ...

 

- og helt ærligt: Når man ikke får offentlig kunststøtte til sine projekter her i DK, er man jo heller ikke forpligtet til at levere kunst, -  og kunshåndværkerudstillinger eller andre events i Danmark overhovedet hvert år. Ej heller er man forpligtet til at være en offentlig person. Det vil sige, at man heller ikke er forpligtet til at åbne sit private hjem og værksteder for vildt fremmede mennesker og lade det være en del af oplevelsesturismen. Især ikke, når man har brug for meget ro i hverdagen.

 

Man styrer selv sit liv, så mens jeg fortsat drømmer om at kunne spare op til et lille bondehus med bindingsværk og stråtag, eller en lille charmerende byejendom i en købstad med toppede brosten til Julehjertemuseet, The Woven Heart Art Museum, engang, når min helbredsmæssige "grounding " i København ophører, og men jeg stadig samler effekter ind, fremstiller de små kunstværker, laver møbler og lignende til det lille museum, så ses vi foreløbig vi i Lunden på brugtmarkedet i Charlottenlund Travbane, d 24. marts. Fotoet viser bare et lille udsnit af det, vi har med. Vel mødt!

https://eventilunden.dk/tc-events/loppemarked-i-lunden-2/ 

Cool

Venlig hilsen og glædeligt forår

Lisbet Lærke.

Sidste år havde jeg en stor Valentinsdag kort udgivelse i USA med mit woven heart art "  Svinedrengen" på. Vi sendte også nogle stykker ud her i Danmark . I år gentager vi sucessen med et 3. Oplag og denne gang kobler vi salget af det sammen med en anden af sidsre års sucesser, idet vi sælger det fra en reolstand på Byens Bazar, Rosenkæret 43, 2860 i Søborg. Denne gang reol nr 191, hvor du kan  købe mit Valentinskort, mine andre kortudgivelser og alle mine store flagguirlander  og andet godt frem den 13. Februar i år.... - og det går godt, så kære politikere, med alle dem der har købt mit Valentinsdag kort allerede i år, må der være et sandt brullups- og  babyboom forrude, i hvert fald i Søborg. Det kan I politikere godt begynde at planlægge efter. Det er ellers meget skønt og livsbekræftende at være woven heart artist også vide,  at ens ting bliver brugt til frierier. Når den tid kommer, så har jeg naturligvis også et kort til de nybagte forældre samt til brylluppet. De ligger på hylden nedenuder i reol 191.

Held og lykke med alle frierierne og glædelig Valentinsdag!

Lisbet Lærke, woven heart artist.

Design by Lisbet Lark.

Mit projekt stort kunstigt naturtro juletræ med mit håndlavede specialdesignede gammeldags nordiske julepynt er blevet færdigt og har allerede været i brug her i julen 2017, hvor det er blevet "spist" et par gange, for der var også spiseligt julepynt på det. Hvorvidt træet med de lidt under 1000 smågrene, der har taget mig ca 6 måneder at fremstille, i fremtiden vil blive doneret til Julehjertemuseet, ligger fortsat hen i det uvisse, kommer lidt an på, hvilke planer, der er med det efter nytår. Så indtil videre må I nyde det her. Kunstmuseret Julehjertemuseet, the Woven Heart Art Museum modtager med kyshånd fortsat spændende donationer både med hensyn til plads, effekter til bygning af montrer og materialer til relevante dekorationer. På min instagramprofil @larklisbet kan du se nogle små film, der er optaget i mine værksteder, Miniatureværkstedet og Papirværkstedet fra min fremstilling af såvel træ som pynt, blandt andet fremstillingen af topenglen, som jeg har lavet af gummi, skumgummi, fjer, papir og metal. Godt nytår! Lisbet Lærke.

I øjeblikket stavnsbinder mit helbred mig til København, hvor jeg også er født og opvokset og forsøger på at blive behandlet for et skjult fysisk handicap, jeg pådrog mig sidste år ved en ulykke.

 

Desværre, synes jeg, for det krænker mig og min nordiske identitet at se, hvor lidt Jul der er i gaderne i hovedstaden i et samfund, der er bygget op over kristne værdier, de 10 bud,  og hvor alle goderne og velfærden og lovgivningen er skabt udfra disse. Jeg har svært ved at komme i julestemning og har slet ikke pyntet op hjemme endnu, for jeg føler mig fremmedgjort i dén by, hvor jeg er vokset op og jeg føler mig trængt væk fra mit barndomskvarter. Jeg er født på Frederiksberg, men opvokset i 2400 NV. Hey! Jeg var her først, får jeg helt lyst til at stille mig op og skrige.

 

Nogle steder i København er Julen lige så stille forsvundet bare sådan uden diskussion, nogle steder er flere kilometer kobberkabler til julebelysningen systematisk blevet stjålet i løbet af året, uden at nogen har opdaget det, før de skulle sættes op et par uger før 1. søndag i advent, så man ikke kunne nå at bestille nogle nye hjem. Hvordan kan kablerne til én af Danmarks længste gader i København forsvinde, uden at nogen opdager det? De må da fylde adskillige store lagerrum.

 

 

I gamle dage, da jeg var barn, var ét af årets absolutte højdepunkter, når vi skulle ind at se Dalla-Valles nisse-juleudstilling i et butiksvindue i Nørregade. Hvis en detailbutik i København laver sådan noget i dag, risikerer den at bliver udsat for chikane, trusler eller dét der er værre.

 

 

Jeg fatter ikke, hvorfor 10% af befolkningen skal have lov til at bestemme, at vi andre ikke må fejre vores harmløse jul i det offentlige rum, når de udenlandske chauffører gladeligt kører rundt i gaderne ikke bare i København men også i provinsen med håndjulepyntede busser indvendigt. Rigtig fin idé, synes jeg, for Julen er ved at blive afskaffet. Men dén fornøjelse burde ikke kun være forbeholdt skoleklasser med en overvægt af tilslørede små skolepiger og uregerlige utilpassede drenge, og den burde ikke KUN være en del af denne gruppes indbyrdes forhadte integrationsnundervisning.

 

 

Et møbelvarehus med hovedsæde i Sverige har afskaffet julesæsonen. De kalder den nu for "Vinter" og slogans i detailhandlen som: "Vi giver dig julen med hjem, " (ja, for vi får den i hvert fald IKKE i butikkerne) ... Dem kan jeg ikke bruge til noget som helst, og jeg er holdt op med at handle i dem, ikke bare op til jul men hele året rundt, for jeg vil ikke støtte deres afskaffelse af Julen, som dermed er en underkendelse af mig som person og mine og flere millioner andre menneskers behov for at holde en fest i den mørke tid.  Det provokerer mig i dén grad, for hvorfor må vi ikke have lov til at shoppe og blive juleglade i julepyntede butikker som en del af vore hundred år gamle traditioner? 

 

OK, man skal måske lige tage det med et gran salt, for trenden er åbenbart startet af et naboland, hvor man nu ikke længere må omtale Gud i hankøn, altså som en mand. Det er der nogle geniale kvindesagsforkæmpere, der har beslaglagt den lovgivende forsamlings dyrebare lovgivningstid med at få trumfet igennem derovre. Har de ikke andre og langt vigtigere love, de trænger til at bruge  deres politiske ressourcer på at få vedtaget derovre? 

 

 

Jeg ved ikke hvornår Gud, "høn" får ét eller andet til at gå op for dem, men at fratage Gud hankønnet i grammatikken, svækker kristendommen yderligere imod de trusler, den i allerhøjeste grad står overfor i Sverige....... Så, for hulen da... dér ødelagde jeg nok mine muligheder for at få lov til at udstille i Sverige.  Fik jeg nævnt, at jeg i øjeblikket udstiller kunst på en censureret udstilling på Manhattan i New York og på et museum Argentina? 

 

 

Som nævnt, så er jeg desværre af helbredsmæssigt årsager stavnsbundet i København, som jeg kan konstatere bliver mere og mere juleforskrækket eller juleangst,  om man vil. Folk vil i mindre og mindre grad på de sociale medier være ved, at de holder jul, for tænk hvis nu de krænker nogen ved at gøre det? JUha-da-da-da-da! Jeg ved ikke, om det er derfor, eller om det bare er generelt FOR dyre huslejer herinde, eller om jeg bare er FOR politisk ukorrekt til det fine selkab,  men jeg har altså SLET ikke fået nogen henvendelser fra potentielle relevante københavnske udstillingssteder, hvor museeet, kunne være, - ikke engang så meget som ét eneste lille bitte tilbud om at få lov til at udstille mit unikke kunstmedie, woven heart art, som jeg jo har fået anerkendt som en særskilt kunstart stor alle andre steder i verden, end i Danmark.

Come On København, det må du kunne gøre bedre!

 

 

Da en del af mit handicap går ud på, at jeg på 2. år ikke kan synke min mad, er julemaden i forvejen ufrivilligt afskaffet for mig. Jeg er på 16.måned fortsat på flydende kost og kan snart ikke huske, hvordan flæskesteg med rødkål smager. Så jeg har i 6 måneder arbejdet på et par dekorationsprojekter, der skal bringe mig i julehumør, i en tid, hvor jeg savner mine udstillinger på Julehjertemuseet, - The woven Heart Art Musuem helt vildt. Ét af dem er at fremstille et kunstigt, stort juletræ, som ikke taber nålene. (Se foto). Det går godt med projektet, og jeg forhandler stadig om at få det færdige træ, der bliver over 2 meter højt, doneret til Julehjertemuseets samling, når Julen 2017 er ovre.

 

Til slut vil jeg gerne takke alle jer, der i en lind strøm lige nu går ind og "synes-godt-om" FB-siden "Julehjertemuseet,- The Woven Heart Art Museum, " og derved giver mig en uvurderlig støtte i at få museet op at køre igen. Det er ikke mig, der administrerer den, men administrator melder, at det vælter ind med "likes."

Der også er mange, der er gået ind at følge mig på min  nye INSTAGRAM-profil: @larklisbet

Tusind tak og 

 

Glædelig Jul!

 

Lisbet Lærke / Lisbet Lark.

 

- også må jeg beklage, at denne hjemmeside i år  for 1.gang i 6 år ikke er udstyret med et kalenderlys og julepyntdesign. Det har vores hjemmesideudbyder åbenbart valgt at afskaffe uden at spørge os som kunder.

Fra den 28. november- 4. december 2017 vil du i det indendørs loppemarked, "Byens Bazar", Rosenkæret 43, 2860 Søborg, kunne finde en reol, 1, 5 m x 1,5 m  x 60 cm, med varer, der skiller sig HELT ud fra alle de andre i hallen. For den har næsten kun helt nye produkter i uåbnet original emballage. Se foto tilføjet denne blog, d. 28/11 2017 af reol nr. 4:

 

 

Mine håndlavede produkter fra Julehjertemuseets butik for pynt  til små træer finder du i den lille hvide reol, hvor du både kan finde:

 

- Mit design af verdens mindste håndklippede flagguirlander i det danske svenske, norske, engelske flag skala 1:12, 25cm (dukkehus størrelse),

 

- Den lidt større med dansk flag, længde 26 cm, til træer i str 30cm til 50 cm.

 

- Min største håndklippede flagguirlande, der er 98 cm lang og til træer fra str 50 cm og op efter.

 

 

- Mine små hvide håndklippede engle i pakninger á 4 stk.

 

- Mine håndlavede fugle.

 

- Nyhed i 2017: Håndklippede nisselysposer og ubrugte LEDlys til dem.

 

- Mit kuglepens-design.

 

- Mine udgivelser af af såvel julekort som almindelige postkort med mine gene motiver til alle anledninger.

 

- Håndlavet englebordpynt.

 

- Mine håndlavede juledekorationer.

- Nyhed i 2017: Adventskranse helt ned i ministørrelse, står nederst til højre, hvis ikke din forgænger har byttet om på det hele.

 

 

- Mine kunstige efterårsdekorationer inde fra Tivoli, der kan bruges til altanen,et mørkt hjørne i stuen, i din egen butik eller som værtindegaver.

 

- Mine håndmalede og ubrugte bladguirlander, der nu er blevet emballeret i en transportvenlig emballage, så de ikke hænger fast i andre ting på din vej hjem.

 

Jeg har nemlig lejet en reol på det indendørs loppemarked og sat det hel i komission der for at få ryddet op efter mit lille "eventyr" i Tivoli, da jeg ikke har så meget plads privat, at jeg bare kan samle til hobe. Så efter planen, vil du i denne periode allerede ude fra parkeringspladsen på Rosenkæret kunne se de lækre dekorations-"left overs"  fra den lille butik i Tivoli. Så hvis du hører til blandt de mange, der i Tivoli forelskede sig vildt i mine løsthængende håndmalede visne bladranker og kan bruge dem til eksempelvis din vinkælder, eller lignende anvendelse, er det her, du kan købe dem, da vi ikke måtte pille mine dekorationer ned og sælge dem, fordi de ikke var med på varesortimentlisten i Tivoli. Jeg er IKKE i Tivoli under Juletivoli.

 

Men Julehjertemuseet har stadig brug for omsætning i museumsbutikken, for at jeg kan holde liv i projekt Kunstmuseet Julehjertemuseet og bygge videre på det, også selvom jeg i år simpelthen er for syg personligt til at finde et nyt sted til det, bygge det op dér, finde frivillige til at hjælpe mig og i det hele taget drive det.

 

Jeg har næppe varer nok i dette lidt unikke "Overskudslager" fra Tivoli alene til at kunne holde reolen på markedet fyldt op. Derfor har jeg valgt at sætte en ekstra lille hvid reol ind i den store med  helt nye ubrugte håndproducerede produkter fra musuemsbutikken og Design By Lisbet Lark, julepynt til små træer til rimelige priser, en del af dén pynt du kan finde på denne hjemmeside. Salget herfra støtter den fortsatte opbygning af Julehjertemuseet, The Woven Heart Art Museum.

 

Det ligger desværre sådan, at jeg i år grundet sygdom, (lammelser i spiserøret på grund af en ulykke sidste år), så jeg ikke kan spise normal kost, og deraf hospitalsindlæggelser og - undersøgelser i november og december måned, ikke har den fornødne energi til at drive museet (eller  for den sags skyld Galleri Octopus Art).

 

Jeg har derfor i år i juleperioden valgt at lade andre sælge mine ting for mig forskellige andre steder, lige fra min kunst, (IKKE woven heart arts), som bliver sendt ud på museumsudstillinger, censurerede udstillinger og galleriudstillinger gennem gallerioctopusart.dk, så vidt det er mig muligt, og til mine juledekorationer og mit julepyntdesign, der altså nu er til salg på et indendørs marked.

 

"Ubetydelige småting," ifølge én eller anden vildt fremmed person, som  efter at have stået og sladret og "ædt giraffen med øjnene" i 2 timer uden at købe noget i den lille Tivolibod lige så godt "kunne sælges i en supermarkedslignende situation uden en ekspedient, der står og hænger over én."

 

God idé, do! Tak for inspirationen! 

 

Vi klasker lige et par fluer i samme praktiske smæk for din uhørte respekt, situationsfornemmelse, empati og forståelse for mig som person. Jeg har ærligt talt ikke rigtigt energi og personligt overskud til sådan noget lige nu. Man kan ikke være lige god til alting. Så hverken jeg eller min mand egner os lige for tiden til at stå i en lille butik i 12-14 timer dagligt, 7 dage om ugen, hvor de besøgende kommer udelukkende  for at nedgøre de af mig designede og håndfremstillede unikke produkter, og i timevis blokerer for handlen med andre og mere seriøse kunder, for at få de i forvejen billige håndproducerede varer ned i pris.  Vi vil meget hellere hygge os med vores familie for første gang i 6 år i juletiden og nyde den korte tid, vi har sammen. 

 

Så må man jo finde et egnet alternativ, der først og fremmest kan opfylde ens eget og dernæst denne store, altdominerende og vigtige kundegruppes behov. Her faldt valget altså på det efter min mening totalt geniale markedskoncept, "Byens Bazar," i Søborg. Måske ikke et specielt smukt og julet marked, men som med alt andet får man dét man betaler for som kunde, og så må man jo selv bidrage til julehyggen i hallen, der byder på et hav af gode loppefund. Sådan er det jo overalt: Hvis man ikke vil betale den fulde pris for varerne og købeoplevelsen, men og i det hele taget opfører sig som om man er på et prutteloppemarked og forventer at kunne handle alt til discountpriser, så må man også finde sig i at gøre det i omgivelser, der passer til én og éns behov...- her følger dét at møde mig personligt altså ikke med som en selvfølge. For det er ikke en del af Byens Bazars koncept, at man skal stå og sælge sine varer selv. Det er der dygtige ekspedienter ansat til.

 

Der findes også en afdeling af Byens Bazar i Helsingør / Espergærde, men da jeg er bundet til hospitalerne i Københavnsområdet, og jeg ikke har så meget energi til at pendle rundt i landet, bliver det dén i Søborg, der kommer til at nyde godt af mit håndlavede julepynt i år.

 

 

Konceptet "Byens Bazar" går ud på, at nogen, jeg kender, fylder min reol op med mine stregkodede og prismærkede, håndlavede varer 1-2 gange om dagen og derefter forlader butikken. Der er altså faste priser på varerne, så de kan kke forhandles eller pruttes ned. Herefter shopper du ind, fylder varerne ned  i én af bazarens indkøbskurve, som i et almindeligt supermarked og betaler ved kassen hos de servicemindede ekspedienter, inden du forlader butikken. Altså ordnede forhold. 

 

Imens i dén uge har jeg min "frihed" til at tage på sygehuset, være halvsløj, tage til dobbelt familiefødselsdag eller bare slappe af og hvile mig eller hygge mig på mine egne præmisser. Mange år siden, jeg har oplevet dét op til jul. Så det er fuldt fortjent.

 

Jeg savner mit lille populære og folkelige museum helt usigeligt lige nu, det skal der ikke være nogen tvivl om,  for det har i 6 år været en del af mine juletraditioner. Men der har heller aldrig været tvivl om, at sygdom er hver mands herre, også min, derfor er der grænser for, hvad jeg kan overkomme lige nu.

 

 

Jeg er jo kun et menneske, og der skal også være plads til MIG i mit liv.

 

Den private samling, Kunstmuseet Julehjertemuseet, var i drift i 3 sæsoner fra 2014-2016 som et rigtigt eksisterende lille populært museum, og er i øvrigt bygget op med brugte, ombyggede møbler og effekter til udstillingsmøbler.

 

Så velkommen til denne hjemmeside til en hel masse nye besøgende, spændende, inspirerende skønne "lopper" fra Byens Bazar i Søborg!

 

Venlig hilsen og glædelig Jul!

Lisbet Lærke.

Reol nr 4 skulle ligge lige indenfor døren og til venstre lige overfor kassen i den store hal. Salget foregår fra reol nr 4 i perioden fra den 28. november til den 4.december 2017.

 

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE