Nyhedsblog d. 08.08. 2017 (49998)

Altså, jeg KAN JO IKKE LADE VÆRE!  

Om så dette museumsprojekt for alle andre ser ud til at være kørt i hårdknude, så fortsætter jeg, også selvom jeg ikke lige ved, hvordan jeg skal komme videre herfra.

 

Men en god idé, der altid har virket for mig, er, at  mærke efter og følge mine impulser og mit hjerte.

 

Så midt mellem nye små miniaturekunstværker til min udstilling i Tivoli, "Med Lup og Blyant", ideer til og produktion af miniaturekunsthåndværk, der hører temaerne " Halloween" og "efterår" til, sneg der sig pludselig noget helt andet ind under min lup i Miniatureværkstedet og ud af mine hænder kom der noget, der er inspireret af....- nå ja, inspirationskilden siger vist sig selv...- en håndlavet skala 1: 12 miniature tinkarrusel med lak, der såmænd er fremstillet af mig selv foreløbigt i kun 12 eksemplarer.

 

Mange dages arbejde i hvert lille eksemplar. 5 dage alene tager det at lakere den med mine 1-hårspensler. På fotoet vist på et træ, der er 18 cm i højden og sammen med andre af mine miniatureprodukter, bl. a. verdens mindste flagguirlande med flag i str 3mm til 5mm.

 

Så nej, karrusellen fremstiller jeg ikke til engros salg, den er KUN til salg til private fra min lille efterårsbutik i Tivoli. Karrusellen kommer ikke til at hænge frit fremme i butikken, da det er Halloween og ikke Jul i oktober-november, men den befinder sig bestemt i butikken og er til salg. Vi må reservere plads i hyttens lille vindfang, for jeg er sikker på, at denne kuriositet vil skabe en liggekø af mine skønne ekcentriske designsamlere mellem ballerne og hovederne til Halloween.

 

Det er kl 12.00 lørdag d.13. okt i Miniatureværkstedet ved siden af Pantomimetret, det foregår folks! Husk at medbringe jeres egen lup. ... - og I spørger bare efter karrusellen ved disken, hvis tilbedte håndbyggede skuffedarium gemmer på adskillige af mine andre håndlavede dimsedutteskatte, men altså i denne omgang vender indad mod den servicemindede ekspedient, som med glæde håndterer skuffeudtrækningen, fremvisningen af varerne til kunderne. 

 

Á propos ekspedient, så bliver det mit sædvanlige lille, men effektive team af smilende og servicemindede mennesker, der kommer til at betjene ekspeditionen i hele åbningsperioden, mens jeg selv arbejder i værkstedet lige ved siden af. Med en åbningstid på 12 timer om dagen i 3 1/2 uger, 1 - 2 ugers forudgående opsætning og 500.000 besøgende i Tivoli, bliver der derfor ikke meget tid til at betjene postordrekunder fra museumsbutikken fra julehjertemuseet.dk med det sædvanlige smil og standard. Derfor lukker vi postordrebutikken på julehjertemuseet.dk ned mellem d. 1. okt og den 6.november 2017. Så I må komme ind og handle hos os i Miniatureværkstedet i stedet for. Salget af karrusellen og mine andre miniature designs fra denne hjemmeside støtter det fortsatte arbejde med at få  The Woven Heart Art Museum,- kunstmuseet Julehjertemuseet sat op et nyt sted, samt at videreudvikle udstillingerne, så de kan komme til at passe ind et nyt sted.

 

Omkring levering af engros ordrer, så har alle mine momspligtige storkunder, der har bestilt indtil nu i år, allerede fået deres varer leveret. Engros bestillinger, der afgives fra og med i dag og frem til 1. november 2017, vil først blive fremstillet af mig EFTER den 1. november til afhentning i Miniatureværkstedet lørdag den 4. november, da jeg fra nu af og frem til 1. november er optaget i værkstedet primært af at fremstille miniature kunst og Halloween produkter til butikken. De miniatureprodukter, der befinder sig i disken ved åbningen,  er efter planen er forbeholdt og fremstillet til omsætning i butikken i Tivoli.

 

Hvis du generelt er fan af mit papikunsthåndværker- univers, så kan jeg fortælle, at jeg planlægger en en større åbningsevent i dén retning. Der bliver noget til enhver pengepung.

 

Hele mit arbejde med at opbygge værkstedet, galleriet, butikken og udstillingen kan du følge på Miniatureværkstedets hjemmeside, der siden opstarten i maj har haft over 900 unikke besøgende. Vildt!

 

www.miniaturevaerkstedet.dk

 

Miniatureværkstedet har også en FB-side, hvor løjerne styres af undertegnede, hvor du er velkommen til at give et "like" og følge med, hvis du har lyst.

På forhånd tak.

Venlig hilsen Lisbet Lærke.

 

 

 

Nu er det det er sikkert og vist. Jeg får min egen lille butik.  I TIVOLI i København. Mit eget sted, der har åbent i 3 uger til efteråret. Det er mit 1 ½ måned gamle koncept ”Miniatureværkstedet, - miniatures by Lark”, www.miniaturevaerkstedet.dk, som bliver en magisk blanding af et miniaturegalleri med originale miniaturekunstværker, mit miniaturedesign og miniaturedekorationer, alt sammen noget, der er kommet ud af mit hoved og mine hænder, eller bliver produceret af mig i åbningstiden, der naturligvis følger TIVOLI´s åbningstid i uge 42- 44. d. 13.oktober til 5. november 2017.

 

”Hvad blev der så af Julen?” tænker du måske. Står det til mig, kommer  kunstmuseet Julehjertemuseet , The Woven Heart Art Museum, ikke til at åbne i år, for dels, så har jeg lige gennemgået endnu en planlagt operation i spiserøret og skal måske igennem 1-2 mere i år, og dels så trænger jeg efter 6 år i hamsterhjulet hver weekend med at bygge museet op og drive det, til et velfortjent friår, hvor jeg selv kan gå ud at nyde juleoplevelserne og hvor jeg har god tid til min egen store familie. Hvis museet skal åbne, foretrækker jeg en løsning, hvor folk går gennem en tæller, for jeg har som det er lige nu ikke selv helbred til at passe entrédøren og museumsbutikken og rundvisningerne i døgndrift i 2 måneder af året.

 

Min trofaste støtte, min mand Bent, har heller ikke lyst til at være med til at drive museet i år, og han er ved at blive en ældre herre og ser det ikke som sin opgave at bygge det op og drive det. Så det har lidt lange udsigter med en sæsonåbning i år. Derudover har jeg lyst til at prøve noget nyt, jeg hader at blive sat i bås, så det bliver til Halloween, at mit private udflytterværksted, Miniaturevræstedet, rykker ind i den smukke gamle have, som miniaturegalleri, tegneatelier, designværksted og dekorationsværksted.

 

Med hensyn til Julehjertemuseet, så findes der et gammelt ordsprog, der hedder: ”Kommer tid kommer råd,” Det vil sige, at vi åbner igen, når der er penge til at drive det og til et sted at bo med museet, - og der er altså desværre ikke nogen, der har spyttet i kassen heller ikke fra samfundets side, så vi kan åbne det lille populære, folkelige  og unikke kunstmuseum i år. Alt står på opmagasinering.

Ingen penge,- ingen kager! - Så nemt er det at forstå, og værkerne er jo ikke til salg på et museum. Så jeg arbejder stadig på det, når jeg har energi til det og vi sparer fortsat op gennem salg af pynt her fra siden.

 

Eftersom det er mit miniatureværksted, der flytter ind i TIVOLI, og jeg hele tiden finder på noget nyt og jeg klipper og sælger miniaturepynt året rundt, kan vi nok heller ikke helt undgå, at verdens mindste flagguirlander i skala 1:12, som jeg designede i 2015  og andre spændende julede miniaturenyheder en gang imellem finder vej fra værkstedsbordet og over i skufferne bag salgsdisken. Men det bliver bestemt ikke julen, der kommer til at præge udsmykningen af rummet eller den lille hytte, jeg får til Miniatureværkstedet. 

 

Jeg glæder mig vanvittig meget til at samarbejde med TIVOLI´s keative team af designere og havearkitekter og til, at det er andre der står for vedligholdet af omgivelserne, og til, at jeg har fri, når TIVOLI har lukket. Det vil sige, at der kommer ikke nogen og står og banker på min private soveværelsesdør eller går ind ad den kl 5. 00 søndag morgen, når den står åben for udluftning i forventning om, at kunne komme ind og se udstillingen og galleriet, således som det desværre skete lidt for ofte i Tisvildeleje...

 

 Jeg ved ikke så meget om mit lille nye sted endnu, bortset fra at jeg kommer til at ”bo” lige ved siden af Pantomimeteatret. Jeg har fået tegningerne over hytten, og vi har såmænd allerede bygget både værkstedet, disken og butikken op, så vi i god tid kan prøve logisktikken i det lille rum af, før vi flytter hele molevitten ind i TIVOLI til oktober, lige før åbningen, for hytten bliver ikke sat op før. Inden da, har jeg en masse idé- og produktudsvikling i gang, mens konceptudviklingen fortsætter hele sommeren igennem i et sjovt, positivt og opbakkende miljø.

 

Livet har ikke opført sig ordentligt over for mig i de senere år, så jeg laver kun dét, jeg synes er sjovt og som gør mig glad, -og lige nu på dette tidspunkt i mit liv, er det altså miniaturer, jeg har lyst til at lave.

 

"Miniatureværkstedet, Miniatures By Lark" har også allerede fået en FACEBOOK-side, der har vundet stor opbakning fra starten, men jeg kan ikke få for meget, jeg kan altid bruge noget mere. Så hvis du er interesseret i at følge opbygningen af Miniatureværkstedet og min kommende miniatureudstilling "Med Lup og Blyant" i TIVOLI i København, er du mere end velkommen til at gå ind og "synes- godt-om "FB-siden, trykke på "følg" og invitere dine venner til at gøre det samme.

Venlig hilsen og på forhånd tak

Lisbet Lærke.

Så er vi i gang med at bygge en lille købmandsdisk ud af de skuffedarier, Kulturhulens kunstnergruppe finansierede lige inden sæsonlukningen af museet sidste år. En sæsonlukning, der nok kommer til at trække lidt længere ud end ønskeligt, eftersom vi fortsat ikke har et permanet sted til museet efter salget af dén lejlighed, hvor vores lille populære museum boede til låns i de 3 første år. 

 

Men vi giver ikke sådan op. I de sidste måneder har jeg arbejdet målrettet med at få hele mit miniatureunivers og mit miniatureværksted ind i 3 uger til efteråret et bestemt sted i København, som jeg holder uendeligt meget af.

 

Jeg har skaffet næsten alle de godkendelser, attester og tilladelser, der skal til. Jeg og mit univers  passer også fint ind, men det er ikke nok, der skal også være plads til mig, så det håber vi, der bliver. Men tiden går, og mine manuelt fremstillede produkter fremstiller sig jo ikke automatisk af sig selv. Det er helt ufatteligt, så mange nye designs, man kan nå at lave og producere, mens man venter på en levering af minifuglenæb, som vi har ventet på i 4 måneder nu. Det er også første gang, at et design fra min hånd ikke er blevet produceret rettigdigt færdigt, så hvem ved, måske bliver næbbene slet ikke leveret i år?

 

Men tilbage til det spændende projekt, som jeg arbejder meget seriøst på. Mine miniature designs af julepynt til meget små træer kommer også med omend i en temmeligt kamoufleret udgave, idet man ikke kommer til at kunne se det hængt op. Det hører ligesom med eftersom det er mig, der har designet og håndproducerer verdens mindste flagguirlande i scala 1: 12. Men om efteråret er det altfor stidligt med julepynt, så det bliver gemt i skuffedariet i på bagsiden af disken. I et miniatureværksted og miniaturebutik er der frygteligt mange dimser at holde styr på, så vi er glade for det praktiske lille møbel.

 

Jeg har fundet på et navn til min lille drømmebiks, oprettet en indtil videre hemmelig hjemmeside til projektet, og jeg er også i fuld gang med at tegne og fremstille dé produkter  butikken officielt kommer til at handle med, nemlig historier og fortællinger omsat i miniaturebrugskunst, miniature design og ikke mindst min miniature kunst.

 

Så må vi bare håbe, alting flasker sig. Hvis det gør, er det en gammel drøm, der går i opfyldelse, at komme til at arbejde dér. Hvis det ikke gør, må jeg bare vente til der bliver plads til mig. Den nye hjemmeside med mine miniaturer vil jeg først linke over til her fra bloggen, når jeg har vished for, om vi får lov at lave det lille miniatureværksted eller ej.

 

Til sidst vil jeg benytte denne blog til at takke alle jer læsere for at følge med i et julemuseums skærmydsler midt i sommerheden dagen efter en Store Bededag. Sidder I ude på terrassen med shorts og solbriller på og tænker:

" Jeg tror sørmer lige, jeg går på nettet og tjekker. hvordan det går med kunstmuseet Julehjertemuseet? Eller hvad mon der er sket af nye ting? Hvad har hun mon nu fundet på?"

 

Over 4000 besøgende i maj måned alene på denne blog på de 3 uger, der er gået, siden jeg skrev min sidste blog er da HELT vildt! 

Smiler stort

Lisbet Lærke.

Lige nu er kunstmuseet Julehjertemuseet hjemløst. The Woven Heart Art Museum boede i 3 år i Tisvildeleje og var i velbesøgt drift dér. Men de 23m2 privatbolig blev for småt og FOR privat, + at museet lå forkert, så nu har vi solgt ejerlejligheden og vi søger et andet sted vores lille populære privatmuseum i Københavnsområdet, og gerne med adgang fra et lille galleri og museumsbutik i et forrum, der helst skal ligge i niveaufri adgang ud til et forretningsstrøg med et vist flow af mennesker og adgang til offentlig parkering. Altså 2 -3 rum. Det forreste lyst og det / de bagerste mørke og lukkede til + 1 toilet og adgang til vand ....

- og vi har ikke spor travlt, for vi har ikke noget, vi skal nå. Det er egentligt vigtigere, at jeg kommer ovenpå helbredsmæssingt igen, at vi finder det helt rigtige sted muligvis med det helt rigtige koncept at få det ind under, end at det kommer i drift igen sådan lige tjuuu-hej.

 

Når jeg siger dette, så er det også i erkendelse af, at det altså forsat forventes, at det er mig, der er primus motor på projektet. Jeg skal lave kunsten til det, designe og bygge montrerne til det, stampe pengene op til det og drive det, for det er mig folk ønsker at møde, når museet er i drift. Men jeg kan ikke leve af at arbejde frivilligt uden at få betaling for mit arbejde i 3 måneder af året, og som mit helbred er lige nu, går ihvert fald 2/3 af min vågne tid fortsat med at få udredt og behandlet diverse ulykker i forbindelse med udredningen og operationen for primær hyperparathyreodidisme, med at kokkerere special flydende mad, skaffe ingredienser, gå til undersøgelser, samt med at få dén søvn, der er lige så vigtig for mig som hormonpatient som for alle andre, samt med at erkende, at jeg som senfølge af sygdommen fortsat i de næste 9 1/2 år vil få problemer med nyrerne og mit hjerte, der ellers er supersundt, + at mit syge hormonsystem altså styrer mit liv 100%. Det vil sige, at jeg kan ikke lige så meget og har ikke ligeså meget energi som andre mennesker. Jeg magter bestemt ikke lige nu at være en selvfølgelig del af oplevelsesturismen hele året rundt, således som det forventes af os billedkunstnere i Danmark.

 

 

Udredningen og behandlingen af min manglende spiserørsfunktion (jeg kan ikke synke) og det anafylaktiske shock jeg gik i under en hospitalstest sidste sommer starter først nu her til foråret på Rigshospitalet og Gentofte og kommer til at tage både min tid og energi hele sommeren. Det er med andre ord i år et fuldtidsjob for mig at være ambulant endokrinologi patient ved siden af at jeg skal drive og præstere et overskud i min kunstneriske virksomhed, ... - og beklager, så er der altså ikke lige tid og energi til at lave alt det frivillige arbejde, der hører til at sætte nye udstillinger op og drive et museum. For der er langt mere arbejde i det, end folk forestiller sig.  Det er hårdt arbejde at bruge alle sine weekender på at bygge nye udstillinger op og bygge montrer. Weekenderne i år kommer altså til at gå med at sætte min ikke offentligt tilgængelige privatbolig i København i stand, så min base tæt på den nødvendige hospitals- og lægehjælp i det mindste kommer i orden, før jeg fortsætter med museumsprojektet og galleriet.

 

For noget af det, jeg har måttet erkende i forbindelse med mit sygeforløb som endokrinologisk patient, er, at godt nok er jeg prof. multikunstner, men jeg kan altså ikke klare den stresspåvirkning, det giver, at køre på flere programmer samtidigt. Det vil sige, at jeg fremover skal færdiggøre ét projekt ad gangen. I foråret og sommeren i år står den altså på at indrette min privatbolig i København færdig, så min afstressningsbase hjemme kommer i orden. Lige nu har jeg for eksempel ikke et toilet og bad, der virker.

 

 

Men alligevel bruges ventetiden på at kunne genåbne museet effektivt til at skaffe de nødvendige økonomiske midler:  Jeg designer fortsat nyt til museumsbutikken og deltager i håndproduktionen af varer til museumbutikken, der stadig fungerer som postordrebutik hele året rundt. Vi har stadig dén målsætning, at vi gerne vil åbne en lille butik sammen med Design By Lisbet Larks og Art By Lisbet Larks miniature afdeling (gallerioctopusart.dk) et meget centralt sted i København i efterårsferien fra uge 42-44 2017, så det arbejder vi hen imod. Stedet bliver efter planen lille i starten, men det kræver en lang række godkendelser, clearinger + en vis anerkendelse som billedkunstner og person, hvilket også administrativt tager en masse tid at indhente. Dem vil jeg gå i gang med at indhente her i april og maj.

 

Det er gået fint med salget af valentinskortet med mit woven heart art "Svinedrengen "på , hvor vi nåede at tage hul på 2. oplag. 

Aktuelt fra Design By Lisbet Lark, så har vi igen fået en masse emballageflamingo til overs til genbrug, så vi er i gang med at håndfremstille et nyt kuld af min lille fugleunge (varenr HM13) det bliver i nogle nye farver i år, orange og pink i stedet for gul også sammen med hvid. Dem finder du i butikken under menupunktet  "Handmade," som er mit designmærke her på sitet.  Der er 2 stk dekorations-pipser for en 50´er. Der er fortsat gratis forsendelse for køb på 300kr eller derover i postordrebutikken, og de små forårsbebudere kan bestilles allerede nu, hvis du skriver til os gennem denne sides "kontakt"-formular.

 

Venlig hilsen

Lisbet Lærke.

www.gallerioctopusart.dk

www.designbylisbetlark.dk

www.kulturhulen.dk

 

7. marts 2017: Tillæg til bloggen: Vi er ikke blevet færdige til tiden med mine nye små fugle designs , fordi leverandøren ikke har leveret materialerne til at fremstille næb til tiden, så de lader vente lidt på sig. 

Lisbet Lærke

 

Der er forår i luften hos Design By Lisbet Lark. Vi er i gang med at pakke og afsende ordrer på mit Valentinskort til nordiske kunder. For kunder, der er bosat i Danmark, er forsendelsen gratis. Der er 2 kort for 40kr og 4 stk for 60kr. Det er salget fra Julehjertemuseets postordrebutik med pynt til små træer samt salget af dette Valentinskort med mit Woven Heart Art "Svinedrengen" i 6 stykker papir (Motiv: Det kyssende par), der skal hjælpe os videre i jagten på et nyt sted til museet at bo, efter at dén lejlighed vi boede i i Tisvilde er blevet solgt. Så hvis du har nogen du godt ville glæde med en lille hilsen og invitere ud på en date på Valentinsdag d. 14. februar, har du her en glimrende chance for at slå 2 fluer med ét smæk. Læg en bestilling med din E-mailadresse og dit navn og en forsendelsesadresse gennem denne sides kontaktside, din besked bliver ikke offentliggjort på hjemmesiden. Herefter får du en faktura pr E-mail. Når den er betalt, er kortene fluks på vej til dig. Venlig Hilsen Lisbet Lærke.
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE